понеділок, 15 лютого 2016 р.

КОХАНЯ ВАЖКЕ І БЕЗ СИЛЕ.
ВОНО МОГУТНЄ І ВЕЛИКЕ
ТА ДЛЯ ДОСТИГНЕННЯ ЙОГО
ПОТРІБНО ПОКОХАТИ,
А НЕ ЛИШ СКАЗАТИ. 
ВОНО БЕЗ КРАЇВ МЕЖ
ВОНО НЕНАЧЕ ПТАХА
НАЙЛЕКШЕ ЛИШ СКАЗАТИ
А ЩОБ ДОСТИГНУТИ ТОГО
ТОГО ПТАШИНОГО ПОЛЬОТУ
ПОТРІБНО ПРОСТО ПОКОХАТИ.

Історія
Дня Святого Валентина
       Існує багато легенд, пов'язаних з ім'ям Святого Валентина, - "винуватця" свята всіх закоханих.
Одна з них свідчить: християнський священик Валентин жив в III столітті і прославився тим, що таємно поєднував шлюбом усіх закоханих, не дивлячись на заборону римського імператора Юлія Клавдія II. Коли таємниця розкрилася, він представ перед префектом Риму і був засуджений до мученицької смерті, що і відбулося 14 лютого 269 (270) року.
    Згідно іншої версії вже знайомий нам Валентин закохався у дочку начальника в'язниці. Її звали Джулія і дівчина була сліпою. В останній день перед стратою Валентин написав їй листа у поклав у нього жовтий шафран. Після того, як дівчина отримала записку і дістала з конверта шафран, вона зцілилася. При чому під ім'ям "Валентин" було відомо відразу кілька святих. Одного з них стратили у 269 році, це була римський священик. Також відомим Валентином у свій час був єпископ Інтерамни. Ця людина відома своїми цілющими здібностями, а страчений але він був за те, що звернув в християнство сина градоначальника.
      Існує легенда, згідно з якою історія виникнення Дня святого Валентина сягає своїми кіньми набагато глибше і починається аж з часів язичництва. Відповідно до даної версії спочатку цей день був святом Луперкалії. День відвертої еротики і достатку, який був присвячений богу-покровителю стад Фавна в Стародавньому Римі. В цей день було прийнято писати записки і складати в невелику посудину. Записки писали дівчата, а хлопці діставали їх: чию записку дістав молодий чоловік, за тією дівчиною він повинен був доглядати у цей день.
    Одні люблять це свято більше Нового року, інші принципово його ігнорують. Але знає про День всіх закоханих кожен. Милі валентинки, знаки уваги, квіти та солодощі - все це з трепетом ми готуємо своїм коханим. Діти які відвідують гурток «Творча майстерня» зробили вироби своїми руками до Дня святого Валентина, та створили виставку «З любов'ю по житті» у фойє Будинку культури.    










Немає коментарів:

Дописати коментар