четвер, 5 січня 2023 р.

 5 січня 1944 року, село Розумівка було визволенно від німецько-фашистських загарбників

          Промайнуло 79 років від того зловісного часу, та події Другої світової війни й досі не забуті односельцями. Сьогодні - в день визволення села - з вдячністю і глибокою шаною ми згадуємо їх - молодих і зовсім юних, середніх літ і сивочолих - всіх, хто боронив і визволяв наше село, нашу Україну від гітлерівських завойовників, які прагнули підкорити весь світ. Тож, майже через вісімдесят десятиліть, 5 січня - це визначна дата в історії села Розумівка. Адже немає жодної домівки в нашому селі, де б не залишила свій страшний слід Друга Світова війна. Пам’ять війни - це пам’ять серця. ЇЇ сувора правда залишається з нами як уособлення мужності, патріотизму, тяжкої праці і вічної скорботи за тими, хто поклав на олтар Перемоги найдорожче - життя.
          Ми низько схиляємо голову перед тими, хто віддав за рідну землю, перед сотнями тисяч наших земляків, які мужньо боролися на фронтах, самовіддано працювали у тилу, перед кожним, хто день за днем наближав перемогу у Другій світовій війні.
        На історичній хвилині пам’яті «Нездоланні солдати війни» ми звернули увагу присутніх на літературу про ті страшні події та битви за визволення України, які були важливою частиною процесу розгрому ворога. 5 по 12 січня у сільській бібліотеці експонується інформаційно-історична викладка літератури до Дня визволення України від фашистських загарбників. Увазі читачів пропонується коротка історична довідка про ті далекі події 1944, книги про мільйони українців, які стояли до останнього на передовій і за лінією фронту, для кого шлях на війні завершився під скромними обелісками і кому судилося повернутися живими, про те, що сьогодення ставить перед нами багато завдань, і головне з них - захистити рідну Україну, її цілісність та суверенітет.







Немає коментарів:

Дописати коментар